BumAds Ne Kadar Yararlıdır?
Hürriyet’in sahibi olduğu Bumerang network’ü üzerinde reklam verenlere sunduğu reklam verme aracı BumAds’i mercek altına almak istiyoruz. Pek çok büyük ve küçük markanın kullandığı bu networkün yararları, zararları etkilerini örneklerle inceleyeceğiz. Amacımız pek çok ajansın tavsiye ederek kullandırdığı BumAds uygulamasını kötülemek ya da övmek değil, avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmektir.
BumAds Nedir?
BumAds markanız adına belirli sayıda blogcuya ücretli olarak daha önceden belirlenmiş bir metni blog yazısı halinde yayınlamalarını sağlayan hizmettir.
BumAds’te Yayın Yapan Blogcular Kimlerdir?
BumAds’teki blogcular yine Hürriyet grubuna bağlı olan Bumerang Network’ündeki blogculardır. Bumerang Network’ündeki blogerlar yazı yayınlamaları için herhangi bir şekilde baskı görmezler. Ancak teklif edilen tutar cazip geldiği için blog sahipleri yazıları özgür iradeleriyle yayınlamak isterler.
BumAds’te Yayınlanacak Yazıları Kim Belirliyor?
BumAds üzerinde yayınlanacak yazıları markalar ya da markaların ajansları kampanyalara uygun olarak oluşturabilmektedir. Buradaki püf nokta yazıların belirlediğiniz sayıda blogda noktasından virgülüne aynı şekilde yayınlanacak olmasıdır.
BumAds’te Yayınlanan Yazıların SEO’ya Katkısı Var Mıdır?
Basma kalıp yazılar pek çok sitede yayınlandığı için Google botları kısa vadede indekslese de, uzun vadede bu yazıları aslında tek bir yazı olarak değerlendiriyor. Sizin yazı içerisinde vermek istediğiniz bir mesaj aynı metinle pek çok yerde yayınlandığı için Google tarafında etki bırakıyor ancak bu etki bir blogger organizasyonu düzenleyerek blogcuların yazacağız orjinal yazılardan elde edeceğiniz etkinin çok çok altındadır.
BumAds Kullanımı Nasıl Ücretlendirilir?
BumAds ücretleri altında Hürriyet markası ve pek çok referans olduğundan dolayı, değerinin çok çok üzerinde bir tutara satılmaktadır. BumAds kullanan firmaların yaptığı ödemelerle Bumerang yayıncılarına ödeme yapıldığı söylenir. Ücret tutarları blogların skormetreleri doğrultusunda değişmektedir.
BumAds’le Twitter Entegre Oluyor Mu?
Bumerang kullanıcıları yazınızı yazdıktan sonra Twitter’da ve Facebook’ta yazılarını paylaşarak aynı yazıyı sosyal medya kullanıcılarına da ulaştırmış oluyor. Ayrıca çok sayıda blogger hedefleyecek bir kampanya yaptığınızda belirleyeceğiniz hashtag aracılığıyla gündem de oluşturabiliyorsunuz. Ya da tam tersi şekilde, markanız hashtag çalışmasını duyurmak adına BumAds’i kullanabiliyorsunuz.
BumAds’in olumlu ve olumsuz şeklinde değerlendirmemiz gerekirse şunları söyleyebiliriz.
BumAds’in Olumlu Yanları
– Yeni çıkardığınız bir ürünle ilgili lansman yapmak adına oldukça işe yarıyor. Özellikle kadınlar için yeni çıkan cilt bakım ürünlerini BumAds sayesinde pek çok blogda ayn anda, kendi istedikleri metinde duyurabiliyorlar.
– Sosyal medya yayılımı hashtag bazlı bir kampanya yapıldığında tatmin edici olabiliyor.
– Markalar kriz yönetimlerinde Google’da kendileriyle ilgili çıkan olumsuz haberleri daha aşağı sıraya itmek amacıyla yakın alakalı konularda BumAds uygulayarak kısa vadede kriz yönetimi için çözüm üretebiliyor.
BumAds’in Olumsuz Yanları
– Bumads üzerinde yaptığınız kampanyada eğer hashtag kurgusu uygulamadıysanız sosyal medya tarafında çok bir geri dönüş beklemek mümkün olmuyor.
– Gelir dağıtımı konusunda adaletsiz davranması oldukça yanlış. Google Adsense sisteminde gelirlerin %70′ini yayıncıya verirken, BumAds’te bu oran %10′ların altına düşüyor.
– Aynı metinlerin basma kalıp olarak yer alması SEO açısında orta ve uzun vadede bir yarar sağlamıyor.